Конкурс за стипендије и кредите

Пријава на конкурс се врши попуњавањем образаца на Порталу за кредите и стипендије и достављањем потребне документације у електронској форми путем Портала и у папирној форми у високошколској установи коју кандидат похађа.

Портал за кредите и стипендије са упутством за пријављивање на Конкурс ће бити доступан на адреси https://kreditistipendije.prosveta.gov.rs, најкасније од 20.9.2024. године.

Приликом подношења пријаве на Конкурс кандидат мора имати обавезна оригинална документа која ће приложити уз електронску пријаву, а затим и предати у високошколској установи, у складу са упутством.

Рок за пријаву на конкурс је од 1. октобра 2024. године до 31. октобра 2024. године.

Текст конкурса биће објављен на званичној интернет презентацији Министарства просвете и на Порталу.

Незадовољни кандидати ће моћи да путем Портала у складу са упутством које ће на Порталу бити доступно изјаве приговор на прелиминарну ранг листу у року од осам дана од дана њеног објављивања на Порталу.

Приговори који не буду поднети на описани начин и у предвиђеном року неће бити узети у разматрање, док ће благовремено пристигли приговори путем Портала бити разматрани, након чега ће се на Порталу објавити коначна листа добитника студентске стипендије.

Након објављивања коначне листе добитника Министарство просвете ће закључити уговор са кандидатима.

Све информације о конкурсу биће објављене на званичној интернет презентацији Министарства просвете Републике Србије, а кандидати се могу информисати путем адресе електронске поште и путем телефонске линије 011/3816-904 сваког радног дана у периоду од 10:00 до 12:00 часова.