Представе

PRINCEZE U KUĆI LOPOVA 7.6.2024.

Predstava za decu „Princeze u kući lopova”, učenika i nastavnika OŠ „8. septembar“ iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u četvrtak, 6. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


MALA PRINCEZA 7.6.2024.

Predstava za decu „Mala princeza”, profesora i studenata Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Odsek Pirot iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u petak, 7. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


BAJKA IZ PARKA 6.6.2024.

Predstava za decu „Bajka iz parka”, učenika i nastavnika OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u četvrtak, 6. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


KOBAJAGI STRAŠNA BAJKA 6.6.2024.

Predstava za decu „Kobajagi strašna bajka”, dece i vaspitača PU „Dečja radost“ iz Babušnice u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u četvrtak, 6. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


POBUNA U BIBLIOTECI 5.6.2024.

Predstava za decu „Pobuna u biblioteci”, učenika i nastavnika OŠ „Dušan Radović“ iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u sredu, 5. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


NEPOSLUŠNO MAČE 5.6.2024.

Predstava za decu „Neposlušno mače”, dece i vaspitača PU „Čika Jova Zmaj“ – objekat „Neven“ iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u sredu, 5. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


CRVENKAPA DVADESET PRVOG VEKA 4.6.2024.

Predstava za decu „Crvenkapa dvadeset prvog veka”, učenika i nastavnika OŠ „Sveti Sava“ iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u utorak, 4. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


TRI PRASETA 4.6.2024.

Predstava za decu „Tri praseta”, dece i vaspitača PU „Dragica Lalović“ iz Bele Palanke u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u utorak, 4. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


MENJAM PUBERTET ZA BILO ŠTA! POVOLJNO! 3.6.2024.

Predstava za decu „Menjam pubertet za bilo šta! Povoljno!”, učenika i nastavnika OŠ “Vuk Karadžić” iz Pirota u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u ponedeljak, 3. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu u okviru festivala dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


PRIČA O MARTENICI-МАРТЕНСКА ПРИКАЗКА 3.6.2024.

Predstava za decu „Priča o Martenici“-“Мартенска приказка”, dece i vaspitača PU “8. septembar” iz Dimitrovgrada u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u ponedeljak, 3. juna 2024. u Domu kulture u Pirotu čime je svečano otvoren festival dečjeg dramskog stvaralaštva – „Culture bridging festival“.


PRIČA O MARTENICI-МАРТЕНСКА ПРИКАЗКА 30.5.2024.

Predstava za decu „Priča o Martenici“-“Мартенска приказка”, dece i vaspitača PU “8. septembar” iz Dimitrovgrada u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, Odsek Pirot, odigrana je u četvrtak, 30. maja 2024. u objektu „Pčelica“ u Dimitrovgradu.

Ovom predstavom, koordinator, ATVSS Odsek Pirot, najavljuje početak Festivala dečjeg dramskog stvaralaštva u okviru projekta Culture bridging festival (Premošćivanje kulture), koji se organizuje u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Bugarske i Grada Pirota, od 3. do 7. juna 2024. godine u Domu kulture u Pirotu.
Partneri na ovom projektu su vrtići i osnovne škole svih opština Pirotskog okruga.


MALA PRINCEZA 8.5.2024.

Predstava Mala princeza u izvedbi Dramskog kluba Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš – Odseka Pirot, odigrana je premijerno na sceni pozorišta „Hrosto Botev” u Dimitrovgradu, 8.5.2024. godine. Ovo izvođenje najava je Festivala dečjeg dramskog stvaralaštva koji će se održati od 3.6. do 7.6. u Pirotu.
Sve predstojeće predstave deo su projekta „Premošćavanje kulture” koji je finansiran od strane Ministarstva Republike Bugarske.

Predstava Mala princeza, prema istoimenom tekstu Ksenije Stojanović, nastala je u okviru Dramskog kluba Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš – Odseka Pirot.

Studenti koji su tumačili likove u predstavi su:
Alina Sarvanović – Dvorska luda
Viktorija Ranđelović – Mala princeza
Aleksa Bogdanović – Car
Ana Stojanovska – Mlinarev sin
Andrijana Golubović – Magarac
Aleksandra Milijić – Doktor Dijagnozis
Iva Ćirić – Dvorski Vatrogasac